Изабрани лекар

У Заводу за здравствену заштиту радника “Железнице Србије” прегледи се заказују у Служби опште медицине, Служби за здравствену заштиту жена на један од следећих начина:

1. Преко апликације “Мој доктор”

2. Позивом Националног кол центра Министарства здравља на број телефона 011/362-0000

3.  Личним доласком у амбуланту у којој изабрани лекар ради. Списак изабраних
лекара по службама  можете потражити кликом на линк изабрани лекар

Офталмологија

је медицине која се бави превенцијом, дијагностиком и лечењем болести ока. Најчешћа очна стања и болести су кратковидост, далековидост, коњунктивитиси (вирусни, бактеријски , алергијски), блефаритиси, глауком , катаракте, старачка дегенерација жуте мрље итд. Одељење офталмологије се састоји од четири комплетно опремљене ординације у којима се може обавити читав низ дијагностичких и терапијских процедура.

Оптичка кохерентна томографија (OCT)

OCT (Оптичка Кохерентна Томографија) је модерна метода снимања структура предњег и задњег сегмента ока оптичким сигналом који је безопасан за свакодневну примену. Овим методом начешће се дијагностикују и прате промене у склопу глаукома, сенилне дегенерације жуте мрље, дијабетичне макулопатије и бројна друга патолошка стања везана за очно дно. Апарат такође поседује и могућност фотографисања очног дна, чиме добијамо могућност визуализације и праћења карактеристичних промена.

Прегледи

одређивање видне оштрине и корекција рефрактивних аномалија одређивање наочара, мерење очног притиска, фокометрија, испитивање колорног вида, преглед предњег и задњег сегмента ока на биомикроскопу, тестови за испитивање сувог ока, фото фундус, фотографисање очног дна, ОЦТ дијагностика, снимање жуте мрље и очног живца која се обавља на Хувитз апарату најновије генерације, пахиметрија, егзофталмометрија, интервенције, кераторефрактометрија

Е-маил

Телефон

Начелник одељења:
011 2686 155 локал 137

Главна сестра:
011 2686 155 локал 135

064 860 78 06

Радно време

Радним данима:
07 – 20 часова

Други начини заказивања

Преко апликације “Мој доктор”

Позивом Националног кол центра Министарства здравља на број телефона 011/362-0000